Beljenje zuba, ordinacijsko ili kućno beljenje?

Postoji nekoliko načina da izbelite svoje zube. Pored izrade faseta i krunica, boju zuba možete da promenite i korišćenjem izbeljivača, vodonik peroksida koji se može aktivirati laserom, UV lampom ili na neki drugi način.

Ordinacijsko beljenje zuba

Najbezbedniji i najbrži način beljenja zuba je u ordinaciji. Bitno je sprovoditi ga kod stomatologa, a ne u kozmetičkim salonima kako biste izbegli oštećenje gleđi ili desni koje može da nastane kada nestručno lice sprovodi ovu proceduru.

Kućno beljenje zuba

Reč je o sporijem ali komfornijem postupku. U ordinaciji se prema vašem otisku zuba izrađuju folije koje se nose nekoliko sati dnevno, a u koje stavljate gel za izbeljivanje.

Priprema za beljenje zuba

Pre svakog beljenja zuba, potreban je stomatološki pregled, ne bi li se utvrdilo stanje vaše gleđi, i uklonile eventualne naslage i kamenac. Treba znati da izbeljivač ne deluje na krunice, mostove, fasete niti na plombe, pa ukoliko želite da promenite i njihovu nijansu, morate da ih zamenite.

Preporuka nakon beljenja zuba

U periodu od 2-3 nedelje nakon beljenja zuba trebalo bi izbegavati obojena pića, kafu, crno vino, kako bi boja ostala što svetlija.

Za sve detaljnije informacije obratite nas se putem telefona, mejla ili kontakta sa sajta ne bili ste razrešili sve svoje nedoumice.

Postavite pitanje