Koliko poseta stomatologu je potrebno za vađenje živca?

Pacijenti često ne znaju sta da očekuju od vađenja živca. Koliko traje postupak, zašto je jednom pacijentu naplaćeno manje a drugom više, kao i to koliko poseta će imati svom zubaru.

Broj poseta

Ranije je bilo uobičajeno da se živac vadi u minimum 2 posete. Danas je zahvaljujući napretku tehnologije i pojavom novih materijala, moguće da se uspešno završi procedura i u jednoj poseti. Ipak, neka stanja zahtevaju lečenje, što će vaš terapeut proceniti i obavestiti vas o tome.
Na broj poseta utiče i morfologija samog korena. Neki zubi imaju 1 kanal, dok je gornja šestica zub sa najkompleksnijim kanalnim sistemom, i broj kanala koji ima je 4, nekada i 5.

Cena zahvata

Od same dijagnoze, zakrivljenosti kanala, njihovog položaja, kao i od toga da li je već radjeno vađenje živca na zubu zavisi i vreme koje će biti potrebno za uspešno lečenje. Naravno da će svi ovi faktori, a prvenstveno broj kanala, diktitirati i cenu samog zahvata.

Za sve vaše nedoumice možete nam se obratiti i informisati o svim detaljima koji vas zanimaju. Veliki broj endodontskih zahvata koji dugi niz godina uz najsavremeniju opremu i materijale uspešno radi naš tim je garancija da ćemo se potpuno posvetiti vašem problemu.

Postavite pitanje