PROTETIKA

Savremeni koncepti protetike na implantima omogućavaju rešavanje bezubosti na najbolji mogući način.

Znanje, umetnost i tehnologija u dizajnu osmeha mogu prevazići svačija očekivanja.


Izrada proteza

U našoj ordinaciji zbrinjavamo protetske probleme pacijenata u njihovom najboljem interesu. Težimo besprekornoj estetici, prirodnom izgledu, savršenom komforu i vraćanju svih funkcija koje su nestale sa gubitkom zuba. Zato smo usmereni ka izradi proteza ali i drugim protetskim rešenjima.


Estetika o kojoj ste sanjali

Tehnoloski napredak u protetici , dobijen zaobilazenjem metala u izradi cirkonijum kruna i mostova doprinosi maksimalno prirodnom izgledu osmeha.


Savremen način brušenja doprinosi zdravijem i prirodnijem izgledu desni.


To se ogleda kako u transparenciji i boji samog zuba, tako i u zdravom izgledu desni.

Fasete?

Fasete, bez brušenja ili pak sa minimalnim brušenjem prirodnih zuba omogućavaju potpuno prirodan izgled budućih krunica.

Fasete mogu ispraviti određene nepravilnosti u boji i položaju zuba. To omogućava uklapanje pojedinog zuba/zuba koji su različiti od susednih po boji i položaju u harmoničnu celinu.

Minimalno brušenje prirodnih zuba, znatno skraćuje dužinu trajanja tretmana, a pacijenti dobija najkvalitetniji protetski rad.

Nedostatak svih zuba - danas vise nije hendikep!

Apsolutna prirodnost osmeha i unapređene funkcije žvakanja sa novim totalnim protezama. (vidi video)

Mini implantima se može stabilizovati totalna proteza. Gde postoji problem nedostatka kosti i prostora za konvencionalne implantate, mini implanti mogu omogućiti fiksiranje totalne proteze.

Merilend most - brz nadomestak jednog ili više zuba

Merilend most je najmanje invazivan tretman, koji daje mogućnosti nadoknade jednog ili više zuba bez brušenja okolnih zdravih zuba.

DIZAJN OSMEHA I ORTODONCIJA

Ortopedija vilice

Ortopedija vilica ili ortodoncija je grana stomatologije koja se bavi ispravljanjem nepravilnosti vilica i zuba a vrlo je povezana sa ostalim stomatološkim granama. Ona je veoma značajna u multidisciplinarnom pristupu kod lečenja parodontopatije kao i kod želja pacijenata za savršenim osmehom.

Ortodoncija ima svoje terapijske primene i kod starijih pacijenata u raznim slučajevima kao npr. u pretprotetskoj pripremi, popunjavanju bezubih polja nastalih gubljenjem pojedinih zuba, ali i vraćanju funkcionalnog zagrižaja koji obezbeđuje savršen osmeh.


Česta zabluda je da je ortodontski tretman rezervisan samo za mlade pacijente..


Svaki neiznikao zub i zdrav koren se može sačuvati uz pomoc ortodontske terapije.

Često postavljena pitanja vezano za protetiku i ortodonciju

  • Šta je proteza na implantima i koje su joj prednosti?
    Proteza na implantatima je komfornija i lakša za nošenje nego klasična totalna proteza. Proteze na implantima omogućavaju bolje žvakanje i mimika usana i obraza nije ograničena kako je to slučaj kod klasičnih totalnih proteza. Šta bi to značilo za pacijenta? Mimika koja je redukovana zbog glomaznosti proteze često pacijentima ne dozvoljava da komuniciraju i da se smeju kako bi oni to želeli. Često podlaganje proteze i neprestano pravljenje novih nisu načini za poboljšanje njihove funkcije, stabilizacije i retencije. Implantati omogućavaju besprekornu retenciju totalne proteze, uklanjanje plastičnog dela koji prekriva nepce i prirodniji izgled zuba i usana.
  • Zašto da radim krunicu na implantu?

    Ukoliko Vam nedostaje samo jedan zub uvek se prednost daje implantacionoj terapiji. Prava indikacija za ovu terapiju su rano izgubljene četvorke u gornjoj vilici kao i svi prednji zubi. Najvažniji razlog zbog čega treba dati prednost ugradnji implantata kada nedostaje samo jedan zub, je prisustvo zdravih susednih zuba.

    Vrlo često nedostaju zubi samo sa jedne strane. U tom slučaju bez implatacione terapije, protetski rad bi bio mobilan. Mobilan rad rešava funkcionalan problem ali komfor pacijenta je neuporedivo veći sa fiksnim radom.

    Takođe trajanje radova mobilne i fiksne protetike je različit kao i očuvanje ostalih zuba i struktura u ustima. Pod tim stavljamo akcenat na očuvanje kosti u regiji ugrađenih implantata. Prenos pritiska žvakanja preko implantata ne vodi u značajniji gubitak kosti te bezube regije u budućnost, kao što je to slučaj kod mobilnih radova.


Osmeh čini da se ljudi osećaju dobro i pozitivno, prenosi osećaj dobre volje, prisnosti i poverenja
Zakažite konsultacije 1 na 1 sa našim stručnim timom

Tu smo da vam posvetimo maksimalnu pažnju i rešimo sve nedoumice