Šta je proteza na implantima?

Pacijenti se često žale na klasične proteze i teško se privikavaju na njih. To je zbog toga što proteza prekriva veliki deo usne duplje, naročito gornja proteza koja prekriva celo nepce. Donja proteza se često pomera tokom žvakanja, pričanja, smejanja jer je neretko kost nakon vađenja zuba toliko redukovana da nema snagu da drži protezu prilikom pokreta u usnoj duplji.

Prednosti proteze na implantima

Proteza na implantima je komfornija i lakša za nošenje nego klasična totalna proteza. Proteze na implantima omogućavaju bolje žvakanje i mimika usana i obraza nije ograničena kao u slučaju klasičnih totalnih proteza.
Šta bi to značilo za pacijenta? Mimika koja je redukovana zbog glomaznosti proteze često pacijentima ne dozvoljava da komuniciraju i da se smeju onako kako bi oni to želeli. Često podlaganje proteze i neprestano pravljenje novih nije način za poboljšanje njihove funkcije, stabilizacije i retencije. Implanti omogućavaju besprekornu retenciju totalne proteze, uklanjanje plastičnog dela koji prekriva nepce i prirodniji izgled zuba i usana.

Postupak ugradnje implanta

Sam proces ugradnje implanta je potpuno bezbolan i zahvaljujući iskustvu našeg tima na polju implantologije, kratko traje.
Ukoliko ste zainteresovani za protezu na implantima, možete nam se obratiti putem telefona ili mejla ordinacije. Rado ćemo rešiti sve Vaše nedoumice i uz pregled popričati o svim aspektima ovog modernog rešenja Vašeg problema.

Postavite pitanje