IMPLANTOLOGIJA

Implantologija je stomatološka tehnologija 21. veka fokusirana na maksimalni komfor pacijenta i nezamenjiv estetski efekat.

Implantati čuvaju preostale prirodne zube jer se njihovom ugradnjom gubi potreba za brušenjem susednih zuba koji bi prihvatili protetski rad.


Zubni implanti

Ugradnjom implantata kod bezubih i krezubih pacijenata izbegava se potreba za protezama koje se skidaju, a pacijentu se pruža maksimalni komfor jer protetski rad sada zauzima samo ono mesto koje su zauzimali prirodni zubi.


Perfekcija osmeha u svakoj kombinaciji

Nema više masivnih plastičnih ploča preko nepca! One su deo istorije.

Implantati čuvaju vaše preostale prirodne zube.

Bezubost i krezubost se danas rešava implantatima

Današnje dimenzije i tehnologija izrade implantata mogu rešiti do skoro nerešive slučajeve

Često postavljena pitanja vezano za implantate

 • Koje su prednosti zubnih implantata?

  Implantati pružaju kvalitetniji, brži i dugoročniji protetski tretman. Zdravi zubi se više ne moraju brusiti kako bi se nadoknadili izgubljeni. Estetski tretman na implantima daje nezamenjiv utisak prirodnosti. Bezubi pacijenti danas mogu imati zube, a da to nisu totalne proteze. Protetika današnjice je zbog svega toga danas najviše koncipirana na implantima. Pacijentima se pruža maksimalni komfor jer protetski rad sada zauzima samo ono mesto koje su zauzimali prirodni zubi.


 • Koliko traju zubni implantati?
  Implantati traju onoliko koliko vi brinete o njima. Redovnim kontrolama nakon ugradnje, koje u početku trebaju biti češće, nemate razlog da mislite na njihovu dugotrajnost. Benefit koji se dobija implantološkom terapijom je nemerljiv vremenskim jedinicama.
 • Da li je bezbolna ugradnja i koliko traje?
  Ugradnja implantata je apsolutno bezbolna kao i svaka druga stomatološka intervencija koja se izvodi u lokalnoj anesteziji. Intervencija je komfornija od vađenja zuba kako zbog njene dužine trajanja tako i rezultata koji pacijent dobija.
 • Da li će moj organizam odbaciti implantat?
  Odbacivanje implanta se nije dešavalo ni u prošlosti a kamoli danas. Svaki zub koji se ne pere adekvatno će ispasti, zašto onda ne bi ispao i implant? Zablude o odbacivanju implantata nisu toliko česte u drugim specijalnostima, iako se i ti implantati izrađuju od istog materijala. Zaboravite na odbacivanje implantata zbog implantata, jer niko to nije uspeo da dokaže.
 • Ne želim implantate. Koje su moje druge opcije?
  To pitanje je individualno i može se o njemu pričati tek kada se slučaj analizira. Vrlo često je nemoguće dobiti očekivano bez implanta, a ponekad se brušenjem susednih zuba može nadomestiti izgubljeni zub.
 • Nadoknada jednog ili više zuba
  Nadoknadom jednog zuba dobijate potpunu harmoniju zubnih lukova kao kod prirodnih zuba. Nadoknađivanjem više susednih zuba imate mogućnost njihovog spajanja ( u most ) kao i eventualnu mogućnost pravljenja svakog zuba posebno kako bi higijena, estetika i funcionalnost bila kao kod prirodnih zuba.
 • Most na implantatima
  Most na implantima je kao i most na sopstvenim zubima tačnije kao i most u prirodi. Implant menja izgubljeni zub a most na implantu omogućava ozubljavanje krezube regije sa manje implantata nego što je prirodno bilo zuba na tom mestu.
Implantati... Vaš blistav osmeh…samopouzdanje...životni rezultati… ono što možete postići je sada u Vama
Zakažite konsultacije 1 na 1 sa našim stručnim timom

Tu smo da vam posvetimo maksimalnu pažnju i rešimo sve nedoumice