Image

14 Godina poslovanja

🦷 REKONSTRUKCIJA CELOG ZUBA 🦷

Rekonstrukcija celog zuba predstavlja složen stomatološki postupak koji ima za cilj vraćanje funkcije, strukture i izgleda zuba koji je oštećen usled karijesa, traume, abrazije ili erozije.
Neki od naših tretmana uključuju plombe, inleje, onleje, kompozitne nadogradnje, krunice ili čak implante u slučaju potpunog gubitka zuba.

Važno je napomenuti da nakon rekonstrukcije celog zuba, redovna oralna higijena i kontrolni pregledi kod naših stomatologa su ključni.

 • Zaštita zuba
 • Estetski izgled
 • Obnavljanje funkcije
 • Dugotrajnost
 • Smanjenje komplikacija
 • Očuvanje prirodnih zuba

065 98 22 752

Kontaktirajte nas

Naš tim zubara koji rade rekonstrukciju celog zuba su stručnjaci u oblasti dentalne medicine, posvećeni obnavljanju funkcije, strukture i estetike oštećenih zuba.

Cilj ovog složenog tretmana je omogućavanje pacijentima nesmetano žvakanje i ponosno osmehivanje.

Spec. dr Marinela Vidaković

Specijalista oralne hirurgije

Dr Snežana Lakić Damjanac

Doktorka opšte stomatologije

Dr Mirela
Drinić

Doktorka opšte stomatologije

❓Pitanja koja se postavljaju za rekonstrukciju zuba❓

Rekonstrukcija celog zuba je potrebna kada je zub značajno oštećen usled karijesa, traume, abrazije, erozije ili kada je izgubio veći deo svoje strukture, što utiče na njegovu funkciju i estetiku. Cilj rekonstrukcije je obnoviti zdravlje, funkcionalnost i izgled oštećenog zuba.

  Rekonstrukcija celog zuba se obično izvodi pod lokalnom anestezijom, što znači da je postupak bezbolan za pacijenta. Nakon anestezije, pacijent ne bi trebalo da oseća bol tokom tretmana, a eventualna osetljivost ili nelagodnost posle postupka se obično može kontrolisati lekovima protiv bolova.

   Rizici i nuspojave povezani sa rekonstrukcijom celog zuba su uglavnom retki i blagi. Neki od potencijalnih problema mogu uključivati osetljivost zuba nakon tretmana, koja se obično smanjuje vremenom, infekciju ili zapaljenje oko zuba, koja se može lečiti antibioticima ili dodatnim stomatološkim tretmanima, povremeni neuspeh rekonstrukcije, što zahteva ponavljanje postupka ili alternativne tretmane, i alergijske reakcije na materijale korišćene u tretmanu, koje su veoma retke. Uvek se konsultuj sa stomatologom o potencijalnim rizicima pre tretmana i prati njihove savete kako smanjiti mogućnost komplikacija.

    Nakon rekonstrukcije zuba, važno je održavati dobru oralnu higijenu kako da očuvaš zdravlje i funkcionalnost obnovljenog zuba. Redovno četkanje zuba dva puta dnevno, upotreba zubnog konca, redovne posete stomatologu i kontrolni pregledi, kao i izbegavanje štetnih navika poput pušenja i konzumiranja previše šećera, ključni su za očuvanje zdravlja rekonstruisanog zuba.

     Dugoročni rezultati rekonstrukcije celog zuba zavise od metode korišćene za obnovu zuba, kvaliteta rada stomatologa i dentalnog tehničara, kao i od oralne higijene i navika pacijenta. Ukoliko se pravilno održavaju, rekonstruisani zubi mogu trajati dugi niz godina. Na primer, krunice i inleji mogu trajati od 10 do 15 godina ili duže, dok kompozitne nadogradnje mogu trajati oko 5 do 7 godina. Redovne posete stomatologu i pravilna oralna higijena su ključni za očuvanje dugoročnih rezultata.