POPRAVKA ZUBA

Lečenje zuba, uklanjanje karijesa i popravka zuba

Plomba nije samo zakrpa za zub nego kako estetska tako i njegova funkcionalna celina. Svaka plomba mora biti perfektno oblikovana i prilagođena kako susednom zubu tako i zubu u suprotnoj vilici. U protivnom ona bi bila samo strano telo koje zadržava bakterije i ostatke hrane.

Zato se svakoj "običnoj" plombi posvećujemo maksimalno profesionalno. Moderna stomatologija 21. veka u veliko meri je oslonjena na estetske, bele plombe jer je estetika imperativ u savremenoj stomatologiji. Primena poslednje generacije kompozitnih materijala za zubne plombe dobijene nano tehnologijom daje nam mogućnost adekvatne sanacije i najkompleksnijih defekata nastalih kao posledica karijesa.

 • Zašto treba lečeti a ne odmah vaditi zub?

  Lečenje korena zuba je uvek neizbežno kad zub zaboli. Spontano izumiranje žica koje slučajno otkrijemo rtg snimkom takođe ima samo jedno rešenje (ENDODONCIJA).

  I za vađenja zuba i za endodonciju neophodna je lokalna anestezija. Ni jedna ni druga intervencija pod lokalnom anestezijom nijsu bolne!

  Kao rezultat vađenja zuba dobijete samo hendikep, dok lečenja korena daje Vašem zubu drugu šansu.


 • Kako da znam da mi je zub dobro izlečen?

  Da biste znali da li Vam je zub dobro izlečen potrebno je da uradite kontrolni rtg snimak. Morate dobiti potvrdu svog stomatologa o kvalitetu lečenja i mogućnostima ako terapija nije u potpunosti uspešna…

  Takođe su i materijali bitni za kvalitet lečenja.

  Čuvajte se jeftinih tretmana!!!


 • Koliko traje lečenje zuba?

  Lečenje traje izuzetno kratko kada se radi smart tehnologijom, čak i kada je u pitanju trokoreni zub,.

  Ručna tehnika ne može očistiti kanale korena tako kvalitetno i tako brzo. Zato je zlatni standard danas mašinska tehnika preparacije korena zuba.


 • Zašto da čuvam koren zuba?

  Zdrav koren može uvek biti zub.

  Svaki zdrav koren je implant koji je oseointegrisao. Da li biste implant koji stoji čvrsto u vilici izvadili? Zašto biste onda vadili svoj koren.Intervencija vađenja živca je apsolutno bezbolna i brza.


Lečenje kanala korena zuba smart tehnologijom

Popravka zuba i lečenje korena zuba je uvek neizbežno kad zub zaboli. Isto tako kada dođe do spontanog izumiranja živca taj tretman je neophodan. Spontano izumiranje ako duže traje se može videti rentgenološki.

Intervencija vađenja živca je apsolutno bezbolna i brza. U našoj ordinaciji lečenje korena zuba radimo najnovijom smart tehnologijom koja podrazumeva pouzdaniji, kvalitetniji, brži i komforniji tretman. Na ovaj način Vaš lečen zub će drastično duže ostati funkcionalan jer se primenom SMART tehnologije mašinskog lečenja kanala korena moguće komplikacije svode na minimum.

Cilj moderne stomatologije je čuvanje svakog zuba i svakog korena. Korektno izlečen koren zuba garantuje njegov dugotrajni opstanak u vilici. I samo tako izlečen zub se može protetski opteretiti.

pročitaj više
Uvek budite nasmešeni, jer nikad ne znate ko će se zaljubiti u vaš osmeh
Lokacija i Kontakt Zakažite konsultacije 1 na 1