Image

14 Godina poslovanja

🦷 POPRAVKA ZUBA 🦷

Popravka zuba je neophodan i rutinski deo očuvanja oralnog zdravlja. Isto tako važno je razumeti zašto je toliko bitno za tvoje zdravlje.

Stomatolozi koriste najsavremenije tehnike i alate kako bi osigurali što bezbolniji i prijatniji tretman. Lokalna anestezija često se koristi kako bi se smanjila bol i nelagodnost tokom zahvata. Redovni pregledi i održavanje oralne higijene su ključni za sprečavanje karijesa i drugih problema sa zubima.

  • Obnavljanje funkcije
  • Zaustavljanje karijesa
  • Očuvanje zdravog zuba
  • Estetski izgled
  • Sprečavanje komplikacija
  • Očuvanje oralnog zdravlja

065 98 22 752

Kontaktirajte nas

Estetika i funkcionalnost za savršen osmeh

Lečenje zuba, uklanjanje karijesa i popravka zuba zapravo predstavlja mnogo više od puke obnove. Plombe nisu samo estetsko rešenje, već i ključni deo funkcionalnosti zuba. Svaka plomba mora biti savršeno oblikovana i prilagođena, kako susednom zubu, tako i zubu u suprotnoj vilici, kako bi sprečila nakupljanje bakterija i ostataka hrane.

Prilikom izrade „običnih“ plombi, pristupamo s pažnjom i preciznošću. Savremena stomatologija 21. veka veliku važnost pridaje estetskim, belim plombama, koje su neizostavan deo modernog pristupa lečenju zuba. Zahvaljujući nano tehnologiji i najnovijim generacijama materijala za zubne plombe, možemo adekvatno sanirati čak i najkompleksnije defekte nastale usled karijesa.

Kada akcija postaje neizbežna

Kada zub zaboli ili dođe do spontanog izumiranja živca, lečenje korena zuba je neophodno. Dugotrajno spontano izumiranje živca može se uočiti rentgenološki.

Bezbolna i brza intervencija

Intervencija vađenja živca je potpuno bezbolna i brza. U našoj ordinaciji koristimo najnoviju smart tehnologiju za pouzdan, kvalitetan, brz i komforan tretman, smanjujući komplikacije na minimum.

Očuvanje zuba

Savremena stomatologija ima za cilj očuvanje svakog zuba i korena. Pravilno izlečen koren zuba osigurava dugotrajni opstanak u vilici, što omogućava protetsko opterećenje izlečenog zuba.

Naši iskusni stomatolozi koriste najsavremenije tehnike i opremu kako bi osigurali vrhunske rezultate u popravci zuba, uz maksimalan komfor i minimalne nelagodnosti.

Prepusti se našoj stručnosti i rezerviši svoj termin već danas i započni put ka predivnom i zdravom osmehu koji zaslužuješ.

Spec. dr Marinela Vidaković

Specijalista oralne hirurgije

Dr Snežana Lakić Damjanac

Doktorka opšte stomatologije

Dr Nevena
Damjanac

Doktorka opšte stomatologije

Pitanja koja se postavljaju za popravku zuba

Lečenje korena zuba je uvek neizbežno kad zub zaboli. Spontano izumiranje žica koje slučajno otkrijemo rtg snimkom takođe ima samo jedno rešenje (ENDODONCIJA).

I za vađenje zuba i za endodonciju neophodna je lokalna anestezija. Ni jedna ni druga intervencija pod lokalnom anestezijom nisu bolne!

Kao rezultat vađenja zuba dobiješ samo hendikep, dok lečenja korena daje tvom zubu drugu šansu.

Potrebno je da uradiš kontrolni rtg snimak. Moraš dobiti potvrdu svog stomatologa o kvalitetu lečenja i mogućnostima ako terapija nije u potpunosti uspešna.

Takođe su i materijali bitni za kvalitet lečenja.

Čuvajte se jeftinih tretmana!

Lečenje traje izuzetno kratko kada se radi smart tehnologijom, čak i kada je u pitanju trokoreni zub,.

Ručna tehnika ne može očistiti kanale korena tako kvalitetno i tako brzo. Zato je zlatni standard danas mašinska tehnika preparacije korena zuba.

Zdrav koren može uvek biti zub.

Svaki zdrav koren je implant koji je oseointegrisao. Da li bi implant koji stoji čvrsto u vilici izvadio/la? Zašto bi onda vadio/la svoj koren?