Image

14 Godina poslovanja

🦷 PROTETIKA I DIZAJN 🦷

🦷 PROTETIKA I DIZAJN 🦷

Protetika na implantima donosi revolucionarni pristup u borbi protiv bezubosti i vraća osmeh na lica pacijenata. Spajajući stručnost, umetnički talenat i inovativne tehnologije, dizajn osmeha postaje nešto čudesno i zadovoljava najviše standarde estetike, udobnosti i funkcije.

Naši iskusni stručnjaci koriste najnovije metode i materijale kako bi zubi izgledali prirodno. Zahvaljujući ovim sofisticiranim tehnikama, pacijenti dobijaju osmehe koji nadmašuju njihove snove. Protetika na implantima zaista utiče na živote ljudi, pružajući im priliku da se ponosno i samouvereno osmehuju.

  • Očuvanje kosti
  • Stabilnost i fiksacija
  • Prirodan izgled
  • Bolja funkcija žvakanja

065 98 22 752

Kontaktiraj nas

Neka tvoj osmeh zrači samopouzdanjem

U našoj stomatološkoj ordinaciji, fokusirani smo na rešavanje protetskih problema pacijenata, uvek stavljajući njihove potrebe u prvi plan. Naš cilj je postizanje izuzetne estetike, prirodnog izgleda, optimalnog komfora i obnove svih funkcija izgubljenih usled nedostatka zuba.

Naš stručni tim pristupa izradi proteza sa posvećenošću i pažnjom, uz korišćenje najsavremenijih materijala i tehnika. Osim proteza, nudimo i druga protetska rešenja, prilagođena individualnim potrebama pacijenata.

Rad na izradi proteza u našoj ordinaciji podrazumeva preciznost i stručnost, kako bismo osigurali udobnost i trajnost protetskog rada. Naša posvećenost izvrsnosti u protetici osigurava zadovoljstvo pacijenata, koji će ponosno nositi svoj novi osmeh.

Estetika o kojoj sanjaš

Tehnološki napredak u protetici, dobijen zaobilaženjem metala u izradi cirkonijum kruna i mostova doprinosi maksimalno prirodnom izgledu osmeha.

Fasete

Fasete su tanki slojevi keramike ili kompozita koji se lepe na zube radi poboljšanja estetike osmeha. Koriste se za ispravljanje boje, oblika, veličine zuba i manjih razmaka, pružajući prirodan izgled.

Nedostatak zuba nije hendikep!
Apsolutna prirodnost osmeha i unapređene funkcije žvakanja sa novim totalnim protezama. Mini implantima se može stabilizovati totalna proteza.
Merilend most
Merilend most je fiksni zubni most s metalnim krilima koja se cementiraju na susedne zube, i omogućava nadoknadu izgubljenih zuba.

Dizajn i ortopedija vilice

Ortopedija vilice je grana stomatologije koja se bavi korekcijom nepravilnosti vilica i zuba kako bi se postigla optimalna funkcija i estetika osmeha. Ovaj stručni pristup ima za cilj uspostavljanje ravnoteže između zuba, mišića i zglobova vilice, čime se poboljšava žvakanje, govor i izgled lica.

Lečenje ortopedijom vilice može podrazumevati fiksne ili mobilne ortodontske aparate, kao i hirurške intervencije u složenijim slučajevima. Rano otkrivanje i lečenje nepravilnosti može doprineti značajnom poboljšanju kvaliteta života pacijenata, smanjenju rizika od oštećenja zuba i povećanju samopouzdanja. Ortopedija vilice igra ključnu ulogu u stvaranju savršenog osmeha i zdravog života.

Protetičari su stručnjaci koji se specijalizuju za dizajniranje, izradu i prilagođavanje zubnih proteza pacijentima. Rade u saradnji s drugim stomatološkim stručnjacima, kao što su zubari, kako bi pružili najbolja protetska rešenja.

Kroz saradnju s drugim stručnjacima, protetičari igraju ključnu ulogu u poboljšanju kvaliteta života pacijenata s protetskim potrebama.

Spec. dr Marinela Vidaković

Specijalista oralne hirurgije

Dr Snežana Lakić Damjanac

Doktorka opšte stomatologije

Dr Nevena
Damjanac

Doktorka opšte stomatologije

Pitanja koja se često postavljaju za protetiku

Vreme potrebno za izradu protetske nadoknade može varirati, ali obično traje između 2 do 4 nedelje, u zavisnosti od vrste nadoknade i individualnih potreba pacijenta.

Održavanje i čišćenje protetskih nadoknada podrazumeva redovno pranje zuba i nadoknada mekom četkicom za zube, korišćenje zubnog konca ili interdentalnih četkica, kao i upotrebu antibakterijskog ispiranja usta. U slučaju totalnih proteza, potrebno ih je skidati noću i čuvati u čistoj vodi ili specijalnom rastvoru.

Trajanje protetskih nadoknada zavisi od vrste nadoknade i materijala, ali u proseku traju između 5 i 15 godina. Redovno održavanje oralne higijene i kontrolni pregledi kod stomatologa mogu produžiti njihov vek trajanja.

Ne postoje striktna starosna ograničenja za protetske nadoknade, ali preporučuje se da pacijenti imaju završen rast i razvoj vilica pre nego što se obavi protetski tretman. Važno je da se svaki slučaj razmotri individualno u saradnji sa stomatologom.

Proces prilagođavanja na novu protetsku nadoknadu može potrajati nekoliko dana do nekoliko nedelja. Tokom tog perioda, pacijent se navikava na osećaj nadoknade u ustima, žvakanje i govor. U slučaju nelagodnosti ili problema, potrebno je obratiti se stomatologu radi eventualnih korekcija.