Image

14 Godina poslovanja

🦷 SKIDANJE KAMENCA SA ZUBA 🦷

Skidanje kamenca je važan deo očuvanja oralnog zdravlja i sprečavanja ozbiljnijih problema, poput parodontitisa i gubitka zuba. Ultrazvučno uklanjanje kamenca omogućava ne samo temeljito čišćenje, već i prijatniji tretman u odnosu na tradicionalne metode.

Važno je napomenuti da tretman nije završen bez peskiranja i poliranja zuba. Ako primetiš kamenac nakon skorašnjeg tretmana, to ukazuje na nedovoljno temeljno čišćenje.

 • Estetski izgled
 • Bolje oralno zdravlje
 • Prevencija bolesti desni
 • Svežiji dah
 • Prevencija karijesa
 • Smanjenje upale desni

065 98 22 752

Kontaktiraj nas

Zdrav osmeh uz naše stručnjake

Posvećeni smo pružanju najbolje moguće nege za tvoje zube, stoga u našoj ordinaciji sarađujemo sa iskusnim doktorima i specijalistima koji koriste savremene tehnike za skidanje kamenca. Naš stručni tim će se pobrinuti da tvoj tretman bude bezbolan i efikasan, vraćajući zdravlje i sjaj tvom osmehu.

Ne dozvoli da problem kamenca naruši tvoje oralno zdravlje. Zakaži pregled kod naših doktora i specijalista, koji će ti pružiti stručnu negu i savet kako da održavaš zdravlje svojih zuba i desni.

Naši iskusni stomatolozi koriste najsavremenije tehnike i opremu kako bi osigurali vrhunske rezultate u skidanju kamenca sa zuba, uz maksimalan komfor i minimalne nelagodnosti.

Prepusti se našoj stručnosti i rezerviši svoj termin već danas i započni put ka predivnom i zdravom osmehu koji zaslužuješ.

Spec. dr Marinela Vidaković

Specijalista oralne hirurgije

Dr Snežana Lakić Damjanac

Doktorka opšte stomatologije

Dr Nevena
Damjanac

Doktorka opšte stomatologije

Pitanja koja se postavljaju za skidanje kamenca

Učestalost skidanja zubnog kamenca zavisi od pojedinca i brzine stvaranja kamenca. Uglavnom se preporučuje profesionalno čišćenje zuba kod stomatologa svakih 6 meseci do godinu dana.

  Uklanjanje zubnog kamenca uglavnom nije bolno, ali može izazvati blagu nelagodnost kod osetljivih zuba. Ultrazvučno skidanje kamenca je najčešće bezbolan postupak.

   Ultrazvučno skidanje kamenca koristi ultrazvučne vibracije kako bi efikasno i brzo uklonilo zubni kamenac i naslage sa površine zuba i ispod desni. Ovaj tretman se izvodi pomoću specijalnog ultrazvučnog aparata.

    Da sprečiš stvaranje zubnog kamenca, važno je da održavaš dobru oralnu higijenu. To uključuje redovno četkanje zuba (najmanje dva puta dnevno), korišćenje zubnog konca, te upotrebu antimikrobnih sredstava za ispiranje usta.

     Nakon skidanja kamenca, nastavi sa redovnim održavanjem oralne higijene. Četkaj zube najmanje dva puta dnevno, koristi zubni konac, i koristi sredstva za ispiranje usta da sprečiš ponovno stvaranje kamenca i očuvaš zdravlje zuba i desni.