Image

14 Godina poslovanja

🦷 IZBELJIVANJE ZUBA 🦷

Izbeljivanje zuba ima za cilj uklanjanje ili smanjenje mrlja i promene boje zuba, kako bi se postigao sjajan i privlačan osmeh.

U stomatološkim ordinacijama za izbeljivanje zuba se često koristi tretman sa gelom na bazi vodonik-peroksida ili karbamid-peroksida. Gel se nanosi na površinu zuba, a zatim se može aktivirati posebnim svetlom ili laserom kako bi se postigla maksimalna efikasnost.

 • Brzi rezultati
 • Poboljšanje estetika
 • Personalizovani tretmani
 • Sigurnost
 • Lepši osmeh
 • Minimalno invazivno

065 98 22 752

Kontaktiraj nas

Ovaj estetski tretman omogućava pacijentima da postignu sjajan i privlačan osmeh, poboljšavajući samopouzdanje i zadovoljstvo svojim izgledom.

Naši stomatolozi koji rade izbeljivanje zuba poseduju znanje i veštine kako bi pružili siguran i efikasan tretman.

Spec. dr Marinela Vidaković

Specijalista oralne hirurgije

Dr Snežana Lakić Damjanac

Doktorka opšte stomatologije

Dr Nevena
Damjanac

Doktorka opšte stomatologije

Pitanja koja se postavljaju za izbeljivanje zuba

Izbeljivanje zuba je generalno siguran postupak kada se sprovodi pod nadzorom stomatologa ili uz upotrebu proizvoda preporučenih od strane stomatologa. Međutim, nepravilna upotreba izbeljujućih agenasa ili prekomerno izbeljivanje može dovesti do osetljivosti zuba ili iritacije desni.

  Očekivanja od izbeljivanja zuba uključuju smanjenje ili uklanjanje mrlja i promene boje zuba, što rezultira beljim i sjajnijim osmehom. Stepen izbeljivanja zuba varira od osobe do osobe i zavisi od početne boje zuba, metode izbeljivanja i trajanja tretmana. Važno je imati realna očekivanja i razumeti da postupak možda neće uvek postići savršeno bele zube.

   Rezultati izbeljivanja zuba mogu trajati od nekoliko meseci do nekoliko godina, zavisno od faktora kao što su oralna higijena, konzumacija hrane i pića koji izazivaju mrlje, kao i individualne karakteristike zuba. Redovno održavanje oralne higijene i izbegavanje proizvoda koji izazivaju promenu boje zuba pomažu u očuvanju rezultata izbeljivanja.

    Ne postoji striktna starosna granica za izbeljivanje zuba. Međutim, postupak se obično ne preporučuje deci i adolescentima čiji se zubi još razvijaju. Za starije osobe, stomatolog će proceniti stanje zuba i desni kako bi utvrdio da li je izbeljivanje zuba pogodno i sigurno za pacijenta.

     Za pacijente sa osetljivim zubima ili desnima, izbeljivanje zuba može izazvati dodatnu osetljivost ili nelagodnost. Preporučuje se da se konsultuješ sa stomatologom pre izbeljivanja zuba kako bi se procenilo da li je postupak prikladan za tebe i razmotrila upotreba proizvoda za smanjenje osetljivosti tokom tretmana.