STOMATOLOŠKE USLUGE

Sva pažnja je posvećena Vama i nema vremenskog ograničenja. U jednoj poseti možete rešiti više zuba odjednom bez nepotrebnih dodatnih dolazaka.

Današnji materijali i nano tehnologija omogućavaju sanaciju svakog zuba u jednoj poseti.


Kada tim stručnjaka Vaš osmeh doživljava
kao umetničko delo.
Benefit je neprocenjiv

- Individualni pristup svakom slučaju
- Multidisciplinarni pristup
- Pravilno postavljena indikacija za terapiju
- Kvalitetna sanacija svakog zuba:
konzervativno, protetski, ortodontski, implantološki


Lečenje zuba, uklanjanje karijesa

Plomba nije samo zakrpa za zub nego kako estetska tako i njegova funkcionalna celina. Svaka plomba mora biti perfektno oblikovana i prilagođena kako susednom zubu tako i zubu u suprotnoj vilici. U protivnom ona bi bila samo strano telo koje zadržava bakterije i ostatke hrane.

Zato se svakoj "običnoj" plombi posvećujemo maksimalno profesionalno. Moderna stomatologija 21. veka u veliko meri je oslonjena na estetske, bele plombe jer je estetika imperativ u savremenoj stomatologiji. Primena poslednje generacije kompozitnih materijala za zubne plombe dobijene nano tehnologijom daje nam mogućnost adekvatne sanacije i najkompleksnijih defekata nastalih kao posledica karijesa.

 • Zašto treba lečeti a ne odmah vaditi zub?

  Lečenje korena zuba je uvek neizbežno kad zub zaboli. Spontano izumiranje žica koje slučajno otkrijemo rtg snimkom takođe ima samo jedno rešenje (ENDODONCIJA).

  I za vađenja zuba i za endodonciju neophodna je lokalna anestezija. Ni jedna ni druga intervencija pod lokalnom anestezijom nijsu bolne!

  Kao rezultat vađenja zuba dobijete samo hendikep, dok lečenja korena daje Vašem zubu drugu šansu.


 • Kako da znam da mi je zub dobro izlečen?

  Da biste znali da li Vam je zub dobro izlečen potrebno je da uradite kontrolni rtg snimak. Morate dobiti potvrdu svog stomatologa o kvalitetu lečenja i mogućnostima ako terapija nije u potpunosti uspešna…

  Takođe su i materijali bitni za kvalitet lečenja.

  Čuvajte se jeftinih tretmana!!!


 • Koliko traje lečenje zuba?

  Lečenje traje izuzetno kratko kada se radi smart tehnologijom, čak i kada je u pitanju trokoreni zub,.

  Ručna tehnika ne može očistiti kanale korena tako kvalitetno i tako brzo. Zato je zlatni standard danas mašinska tehnika preparacije korena zuba.


 • Zašto da čuvam koren zuba?

  Zdrav koren može uvek biti zub.

  Svaki zdrav koren je implant koji je oseointegrisao. Da li biste implant koji stoji čvrsto u vilici izvadili? Zašto biste onda vadili svoj koren.Intervencija vađenja živca je apsolutno bezbolna i brza.


Lečenje kanala korena zuba smart tehnologijom

Lečenje korena zuba je uvek neizbežno kad zub zaboli. Isto tako kada dođe do spontanog izumiranja živca taj tretman je neophodan. Spontano izumiranje ako duže traje se može videti rentgenološki.

Intervencija vađenja živca je apsolutno bezbolna i brza. U našoj ordinaciji lečenje korena zuba radimo najnovijom smart tehnologijom koja podrazumeva pouzdaniji, kvalitetniji, brži i komforniji tretman. Na ovaj način Vaš lečen zub će drastično duže ostati funkcionalan jer se primenom SMART tehnologije mašinskog lečenja kanala korena moguće komplikacije svode na minimum.

Cilj moderne stomatologije je čuvanje svakog zuba i svakog korena. Korektno izlečen koren zuba garantuje njegov dugotrajni opstanak u vilici. I samo tako izlečen zub se može protetski opteretiti.

pročitaj više

Ultrazvučno skidanje kamenca, peskiranje i poliranje zuba

Ultrazvučno skidanje kamenca je zlatni standard već više od decenije unazad. Ultrazvukom se temeljno mogu ukloniti kako kamenac tako i tvrde naslage ispod desni. Najvažnije je ukloniti kamenac I konkramente temeljno, jer se jedino tako može stati paradentozi na put. Svako površno čišćenje je samo maskiranje simptoma koji će biti sve intenzivniji i na kraju preovladati.

Uklanjanje kamenca bez peskiranja i poliranja nije završen tretman, a samim tim kao takav nije dovoljan. Zato Vam sigurno nije jasno kako to da imate kamenac nakon skorašnjeg skidanja kamenca

Digitalno uzimanje otisaka


Prednosti digitalnog otiskivanja su :
Precizni i kvalitetni rezultati.


Otisak predstavlja reprodukciju u negativu zuba gornje, donje vilice i drugih oralnih tkiva. Postoji više tipova otisaka, ali osnovna podela je na digitalni i konvencionalni otisak.

Napretkom savremene tehnologije omogućeno je praviti virtuelne otiske zuba i mekih tkiva pomoću specijalizovanih optičkih uređaja za 3D intraoralno skeniranje. Digitalni otisak zuba predstavlja vrhunsku tehnologiju koja omogućava stomatolozima da kreiraju virtuelnu, računarski generisanu kopiju tvrdog i mekog tkiva u ustima.

Digitalno uzimanje otiska je rezervisano za fiksnu protetiku ( pojedinačne krunice, mostove, vinire, protetiku na implantima, onleje), kao i mobilna protetika ( totalne i parcijalne proteze ) .

pročitaj više

Beljenje zuba

Najkvalitetnijim materijalima na svetskom tržištu. Ordinacijsko ili kućno beljenje.

 • Ordinacijsko beljenje zuba?
  Ordinacijsko beljenje je procedura koja se završava u jednoj poseti stomatologu. Traje sat vremena i nijansa svih zuba može da se posvetli čak do osam puta.
 • Koliko traje efekat izbeljivanja?
  Izbeljeni zubi mogu zadržati tu nijansu godinu dana čak i više. Svakako nijanse izbeljivanja mogu da se nastave kućnim tretmanom koji omogućava još intenzivnije promene.
 • Kućno beljenje zuba?
  Ova terapijska procedura je mnogo komfornija za pacijenta jer sam pacijent odlučuje kada će prestati sa beljenjem. Takođe se mora naglasiti da je ovakav vid beljenja zuba manje invazivan i da je osetljivost zuba na termičke nadražaje nakon beljenja mnogo manja.
 • Da li beljenje zuba oštećuje zubnu gleđ?
  Savremena sredstva za beljenje zuba ne oštećuju zubnu gleđ, jer u sebi sadrže supstance koje zubnoj gleđi vraćaju čvrstoću za veoma kratak vremenski period.

Rekonstrukcija celog zuba

Najsavremeniji nano materijali za plombe i kompozitne fasete.

 • Zašto da uradim rekonstrukciju celog zuba a ne krunicu?
  Svaki zub ako mu fali više od polovine zubne supstance zahteva protetsku sanaciju krunice. Međutim uz današnje najnovije nano materijale i tehnologiju svaka velika plomba može biti dugoročno rešenje nadomestka dela zuba koji nedostaje.
 • Zašto rekonstrukcija zuba mora biti urađena najkvalitetnijim materijalima?
  Rekonstrukcija zuba velikom plombom zahteva različite vrste materijala i poseban pristup pri samoj izradi. Ovakav tretman zahteva najkvalitetnije materijale kako bi takva plomba bila fizički i mehanički otporna na pritisak, a hemijski na rastvaranje u usnoj duplji.

Dečija stomatologija

Lečenje stomatoloških problema kod dece zahteva drugačiji pristup nego kod odraslih pacijenata. Pored kvalitetno planiranog toka lečenja naši doktori rade i na prevenciji nastanka novih oboljenja zuba i usta vašeg deteta.

Naš tim stomatologa garantuje maksimalnu profesionalnost i širinu u pristupu lečenja stomatoloških i ortodontskih problema vašeg deteta. Svesni smo i psiholoških barijera koje deca imaju u momentu odlaska kod stomatologa te smo i tu usmereni na relaksiran pristup i oslobađanje od straha.

Uvek budite nasmešeni, jer nikad ne znate ko će se zaljubiti u vaš osmeh
Lokacija i Kontakt Zakažite konsultacije 1 na 1