Nedostaje mi jedan zub. Šta da radim?

Proteza

Ukoliko ste ostali bez jednog zuba, postoji nekoliko rešenja da nadoknadite taj gubitak. Jedan od načina je da vam se izradi proteza koja bi se skidala i stavljala u usta. Kako proteza zauzima puno prostora, ovakvom rešenju se retko pribegava, osim ako je reč o deci u razvoju, kojima je ovo međurešenje do momenta kada im se završi rast i razvoj.

Most

Sledeće rešenje most koji se najčešće izrađuje od metalo-keramike ili od cirkonijuma. Mana ovog rešenja je što je neophodno zbrusiti i susedne zube, tj. sastrugati im deo zdrave supstance. Pored toga, mostovi imaju ograničeni vek trajanja.

Implant

Najbolje rešenje za koje možete da se odlučite u ovom slučaju je implant. Implant se ugrađuje na mesto na kom vam nedostaje zub, a zatim dolazi do izrade krunice koja će u potpunosti izgledati kao vaš prirodni zub. Procedura je zahvaljujući iskustvu našeg tima kratkorajna i bezbolna. Bez brušenja susednih zuba, vratiće vam se puna funkcionalnost i estetika.

Za sva vaša pitanja, nedoumice, javite nam se na broj telefona ordinacije 064/1220840, ili preko kontakt forme. Biće nam drago da zajedno nađemo najbolje rešenje za vaš slučaj.

Postavite pitanje